Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Americká bábovka

Ingredience:

200 ml namočených rozinek
80 ml sekaných vlašských ořechů
šťáva z 1 velkého pomeranče
100 ml cukru
130 ml změklého másla
180 ml zakysané smetany
2 vejce
500 ml polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
tuk a strouhanka na formu

Přeliv:

šťáva ze 3 velkých pomerančů
120 ml cukru
podle chuti rum (cca 1 dl)


Příprava:

Polovinu rozinek nasekáme, polovinu necháme vcelku a smícháme s ořechy a pomerančovou šťávou. Utřeme máslo, vejce, cukr, přidáme smetanu, rozinkovo - ořechovou směs a nakonec po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení svaříme pomerančovou šťávu a cukr na sladký sirup a vlijeme do něj rum. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě teplou ve formě zalijeme přelivem, tak aby dostatečně protekl. Po vsáknutí necháme vychladit ve formě a teprve potom vyklopíme. Krájíme na řezy a zdobíme neslazenou šlehačkou.