Ingredience:
1 ananas
6 žloutků
170 g moučkového cukru
400 ml smetany ke šlehání
50 g oříškového krokantu
tuk na vymaštění formy
8 kiwi
5 - 6 lžic bílého rumu
1 lžíce kakaa
Příprava:
1. Bábovkovou formu (asi 3 l) postavíme do výparníku. Ananas oloupeme, vykrojíme středovou dužinu, pokrájíme na kousky a rozmixujeme.
2. Žloutky, 130 g cukru a 6 lžic teplé vody ušleháme ve vodní lázni do pěny. Vyjmeme a mícháme do zchladnutí. Ananasové pyré vmícháme do ušlehané šlehačky.
3. Krokant dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem na nudle a vysypeme jim vychlazenou formu. Naplníme krémem a přikryté fólií mrazíme asi 5 hodin.
4. Kiwi oloupeme, rozmixujeme a ochutíme 40 g cukru a rumem. Bábovku vyklopíme, rozkrájíme a poprášíme kakaem. Podáváme s rozmixovaným kiwi, připadně ozdobíme mátou.