Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Kakaovník

Ingredience:

4 větší vejce
200 g cukru
80 g kakaa
250 g másla nebo rostlinného tuku
160 g polohrubé mouky
80 g jemného bramborového škrobu (Solamyl)
1 prášek do pečiva

tuk a hrubá mouka nebo strouhanka na formu

pikantní džem, strouhaná čokoláda, šlehačka

Příprava:

Vejce utřeme s cukrem, kakaem a tukem. Do našlehané hmoty přidáme, mouku, prášek a bramborový škrob. Důkladně promícháme a nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy nebo pekáčku. Pečeme při 180 °C. Hotovou buchtu 1 x prořízneme, namažeme džemem (nejlépe rybízovým), na povrchu i po stranách také potřeme džemem a hustě posypeme strouhanou hořkou čokoládou. Před podáváním zdobíme porce bohatě šlehačkou.