Ingredience:
piškoty
ovoce (jahody, meruňky, ananas)
Na krém:
18 dkg másla
15 dkg cukru
10 dkg strouhaných oříšků nebo mandlí
2 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
několik lžiček sladkého mléka
Postup:
Velkou dortovou formu vyložíme piškoty, polijeme krémem, naklademe na něj ovoce, na ovoce opět položíme vrstvu piškotů, na tyto krém, pak ovoce a tak pokračujeme až vše spotřebujeme. Končíme piškoty. Takto upravený dort necháme ve studenu přes noc. Ztuhlý dort pak vyklopíme a celý potřeme šlehačkou.
Krém: 18 dkg másla, 15 dkg cukru utřeme do pěny, pak přidáme zvolna 10 dkg strouhaných oříšků nebo mandlí, 2 žloutky a 1 sáček vanilkového cukru, po lžičkách přidáváme sladké mléko, celkem třeme asi 1/2 hodiny.