Zde může být text o autorovi
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Zserbó (žerbó) řezy

Ingredience:

Těsto:

400 g hladké mouky
250 g tuku - nejlépe 125 g másla + 125 g Hery (nebo podobně)
1 polévková lžíce cukru (nejlépe moučka)
1 celé vajíčko
1 žloutek
20 g droždí, které se rozpustí o něco méně než 1 dl mléka

Náplň:

80-100 g mletých ořechů
džem anebo marmeláda
cukr (nejlépe krystal)
čokoládová poleva
Postup:

1. Ze surovin zpracujeme těsto (pozor, hodně se lepí).
2. Rozdělíme na tři části a postupně vyválíme na trošce mouky na velikost menšího plechu.
3. Na plech pro pečení přeneseme plátek těsta, potřeme džemem nebo jakoukoliv marmeládou a hodně posypeme mletými ořechy a práškovým cukrem.
4. Na takto připravený povrch položíme další plátek těsta a postup opakujeme.
5. Třetím plátkem těsta moučník "přikryjeme".
6. Upečeme.
7. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou podle vlastního receptu nebo zkušenosti.
Poznámka:

Doporučuji péct alespoň den před podáváním. Moučník vydrží několik dnů.